Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskuze

Zde můžete psát dotazy a připomínky.

 

Nevhodné komentáře budou smazány.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

rozdělení týmu

Jana,23. 2. 2015 21:33

Děkuji za informaci.. píšete že vedoucí si to rozdělí, a vy to nebodute nijak sama posuzovat? To si tam může každá vedoucí napsat amater.

rozdělení týmu

Jana,23. 2. 2015 20:33

Dobrý den, jaký klíč máte na rozdělení týmu na profi a amatér? Děkuji za informace

Re: rozdělení týmu

Organizátoři,23. 2. 2015 21:22

Dobrý večer, vše je uvedeno v propozicích, navíc vedoucí sami uvádějí v přihláškách zda jsou skupina amater či profi

soutěž 2015

Mirka,9. 2. 2015 13:27

Nemyslím si, že máte pravdu.... že si nikdo nestěžoval? Ale ono to máte jedno, jestli je porota odborná a nebo jak píšete vy objektivní. I kdyby nevím co se dělo, tak vždycky ikdyž máte v porotě odborníka a objektivního porotce vyhraje místní... myslím že jste hodně naivní a nemuselo by se Vám to vyplatit. Proto se ptáme na porotu, ta minulá nebyla opravdu spravedlivá.

Re: soutěž 2015

Alena Opava,12. 2. 2015 11:13

Dobrý den, dovolte mi abych se také podělila o svůj dojem a přidala komentář. Věřte, nepatřím k lidem, kteří se do takovýchto diskusí zapojují a mají potřebu chválit, či kritizovat. Jsem toho názoru, že dobrá věc, akce, prostě cokoli, se chválí samo a hovoří pak o tom také zájem o tuto akci, či věc obecně. Píši zde, jelikož ve mně některé komentáře vyvolávají mírně řečeno úsměv na rtech. Mám dceru v Čechách a vnučku v Sokolu Blatná, přesto jako "Opavačka" jsem uspořádání této akce velmi uvítala a byla velmi zvědavá, jak se s ní pořadatelé poperou. Byli jsme na akci celá dámská část rodiny a věřte, že půjdeme znovu. Až na prostory pro hlediště, tedy diváky, jsme byli atmosférou zcela pohlceni a doslova to tam vřelo a to jsme byli nezaujatí diváci bez účasti dcer, či vnuček v soutěži. Jak jsem již uvedla, jsem pouze a jen "hrdá" Opavačka. O to víc mne vážně těší, že se najdou lidé, kteří do takto rizikových aktivit se zaujetím jdou a dokážou zviditelnit nejen město, ve kterém se akce uskuteční, ale dělají především něco pro tento krásný sport a tedy něco hodně důležitého pro naše děti, vnučky a třeba i ty dospělé. Podle komentářů mám spíš pocit, že někdo a tentýž pod různými jmény mermomocí haní něco, co má smysl a v čem má především smysl pokračovat. Má vnučka byla rovněž mile překvapena a mě osobně je jen líto, že nebydlí poblíž a netrénuje třeba v Opavě. Vážně mě mrzí a překvapuje, že místo podpory se v naší zemi jen a jen do něčeho šťourá. Narážím tímto na zmíněná fakta týkající se poroty. Ať se dívám, jak se dívám, skutečně nevím, co bylo na hodnocení nefér. Konkrétní hodnocení a body přidělené rozhodčími byly zveřejněny a tudíž věřím, že si za ním také stojí. Další skutečností je, že v porotě nebyli trenéři, kteří mají své týmy následně hodnotit v samotné soutěži, což je bohužel velmi častý nešvar a což mě osobně velmi vadí. Pak ať mi někdo tvrdí, že je vše objektivní! Určitě nevidíme do všeho, souhlasím, ale pokud chcete uspořádat vlastní soutěž, být zcela "spravedliví", jak se zmiňuje v komentářích, směle do toho... fandím Vám, podporuji Vás..., budu ale čekat na složení poroty právě od těch, kteří zde mají připomínky.
Děkuji Vám za zřejmě velmi obsáhlý prostor pro komentář, ale musela jsem zde zmínit své dojmy. Především ale děkuji, že máme všichni samozřejmě možnost své dojmy sdělit a nikdo nám je nemaže a necenzuruje, jak se také na mnoha soutěžích, respektive diskusích děje.
Mějte se krásně, hodně úspěchů, moc se těšíme na halu a hlavně nenechte se odradit! Všichni by měli skutečně držet spolu, nehanit práci jiných, nehatit jim plány či snahu, ale zároveň děkujme za přínosné podněty.
Alena V. Opava

soutěž 2015

Kateřina,11. 2. 2015 16:01

Ráda bych taky přidala komentář k loňské porotě. Nechápu tady narážky některých lidí, kteří byli nespokojeni s porotou. Myslím si, že porotu tvořili lidé, kteří o mažoretkovém sportu něco vědí a rozumí mu. Narážky na porotu mají vždy jen ti, jejichž klub se neumístil. Na soutěže se snad nejezdí vždy jen vyhrávat, ale i taky poznat něco nového a pobavit se. A takové, dovolím si říci, výhružky typu " nemuselo by se Vám to vyplatit" atd... jsou opravdu krajně nevhodné. Věřte, že uspořádat takovouto soutěž je opravdu velmi náročné. Přeju paní Tyranové, aby se jí i letošní soutěž povedla tak jako ta loňská.

soutěž

Renata ,10. 2. 2015 22:25

Dobrý večer.. soutěž ještě neproběhla a už se kritizuje =) ...ať si to každý zkusí sám, uspořádat takovou velkou akci jako v Opavě. Nikdy se nezavděčíte všem.

přihlášené soubory

Zdeněk,9. 2. 2015 17:56

Dobrý večer, kdy zveřejníte přihlášené kluby? Děkuji

porota

Organizátoři,8. 2. 2015 22:24

Dobrý den, porotou se nechte překvapit:-) Jinak co se dotazu týče, dle našeho názoru hodnotila porota odpovědně a dle výkonů družstev. Loni si v podstatě nikdo nestěžoval. Navíc jak zde již bylo napsáno, na naší soutěži je porota nejen odborná, ale také objektivní. Ne jako na mnoha jiných soutěžích, kde si porotkyně hodnotí své vlastní svěřenkyně, které pak také vyhrávají. Toto je pak demotivační pro ostatní soutěžící...Takže doufáme, že letos bude porota opět spravedlivá:-)

porota

Jana,8. 2. 2015 20:25

tady se asi odpovědi nedočkáme....

Porota

Milena,31. 1. 2015 20:54

Přikláněla bych se také k úplné změně poroty, byla to hrůza. :-)

Re: Porota

Martina,1. 2. 2015 16:55

Dobrý den,zúčastnily jste se i jiných soutěží? Co byste říkaly na takovou porotu,ve které sedí trenérky vystupujících týmů?To je teprve hodnocení na úrovni…

soutěž 2015

Mirka,31. 1. 2015 10:36

Dobrý den , bude letošní porota složená lépe než ta loňská?? V loni to hodnocení bylo katastrofa....

Zpět k Vám

Renata,24. 3. 2014 13:16

Dobrý den, do této chvíle jsem Vám nenapsala a brala jsem Vaši soutěž za povedenou. Po ostravské akci jsem se ale rozhodla Vám přece jen napsat, protože by člověk asi neměl jen mlčet a když se něco povede, brát to jako samozřejmost a když se něco vyloženě kazí... měli bychom to určitě také říci nahlas. Četla jsem Vaší diskusi, osobně jsem se účastnila soutěže v Opavě a po té, co zde někdo mluvil o časových prodlevách a případném chaosu, nedalo mi to prostě nenapsat. Zdá se mi, že Starscup, ale i některé další soutěže začínají velmi ztrácet a zaostávat na atraktivitě i ve své podstatě v zaměření pro samotné účastnící se týmy. Stále více mi schází zábavná stránka, profesionalita se vytrácí zcela a to se přitom jedná o ixté ročníky. Osobně jsem z celé akce vnímala jen samé přestávky, pauzy, chviličky na poradu poroty atd. O některých výsledcích (rozpory v jednotlivých hodnoceních apod.) ani nemluvě a to hovořím objektivně, když naše holky pohár získaly. Oproti tomu, Vaše akce byla prvním ročníkem a přitom do této chvíle, dle mého osobního názoru, předčila svou profesionalitou, ale především svým zápalem a zaujetím všechny dosavadní akce. Od Vás odjížděla děvčata s odměnami, dobrým pocitem, ale i s pobavením. Jistě, všude se najde nějaká chybička, ale po tomto víkendu v Ostravě jsem skutečně nabyla dojmu, že nejde již o zábavu, ale spíše byznys. Přeji Vám, aby Vám zaujetí vydrželo, přijelo více soutěžících, protože si to Vaše akce i Opava zaslouží a budu se těšit příští rok. Mnoho elánu a úspěchů. Renata z Ostravy

Poděkování

Kopretiny Ostrava,24. 3. 2014 9:02

Dobrý den. Chtěla bych za všechny vedoucí i děti poděkovat za krásnou soutěž. Jediná vada na kráse byl zmenšený prostor v předsálí určený pro nástupy a odchody na a ze soutěžní plochy. Zmenšený o nevystupující děvčata,která chtěla fandit kamarádkám a nevešla se do hlediště, a o stánky, které ale, chápu, bylo obtížné umístit jinam. V tomto prostoru také nebylo vůbec slyšet moderátora. Jinak se nám soutěž moc líbila. Chtěla bych se zeptat na fotografie z této soutěže. Kdy budou zveřejněny zde na webu?
Děkuji
Martina

Hodnocení

Markéta,19. 3. 2014 7:45

Dobrý den,bylo by možné někde zjistit jak porota uděluje body.Předpokládám,že vycházejí z 10 a pak body snižují.Ráda bych věděla za jaké chyby jsou pak body strhávány.Ptám se z toho důvodu,protože jsem trochu nepochopila(nebyla jsem jediná v sále)u jednoho týmu...jednalo se o holčičky s pompony v dětské kategorii,že skončily na 2.místě..podle mě jako diváka ty holčičky neměly chybu....sestava byla nápadítá a hezky provedená....nechybělo tam vůbec nic.Sice vypadala děvčátka trochu starší od ostatních týmu v této kategorii ale do této kategorie jsou přiřazeny poředatelem ...nebo se pletu? Takže v tomto chyba určitě nebyla.Opravdu by mě zajímalo jak tuto sestavu hodnotila porota...proč 2.místo...co udělaly děvčátka špatně? Myslím si,že nejsem jediná koho to zajímá....hodně díváku sedících kolem mě...kroutilo hlavou...jen diváci Opavy jsou nadšení.A dokonce starší děvčata s pompony z jiného týmu...přímo při vystoupení komentovala...."ty jo ty jsou dobré!"Jinak jsem z Vaší soutěže nadšená...byla to nádhera.Děkuji moc za odpověď a vysvětlení bodování u tohoto týmu.S pozdravem maminka mažoretky z Ostravy

Re: Hodnocení

organizátor,19. 3. 2014 14:08

Dobrý den,
Porota nestrhávala body za chyby, ale udělovala body od 0do10 bodů dle propozic. Hodnotilo se správné držení těla, originalita, správnost provedení prvků atd.

Re: Re: Hodnocení

Markéta,19. 3. 2014 18:14

děkuji..za odpověď...ale stejně tomu nerozumím...píšete ,že se hodnotí originalita...děvčátka z toho týmu...která dělala gymnastické prvky,vlny a obrazec...přišla porotě asi málo originální...protože vítězný tým nic takového neměl...jen poskakoval a mával pompony nahoru ,dolu,doprava a doleva...no teď laespoň vidím,co se hodnotí jako originalita...děkuji...vezmu si z toho ponaučení až budou chtít naše mažoretky cvičit i s pompony.Mějte se krásně.

Re: Re: Re: Hodnocení

Organizátor,19. 3. 2014 19:34

Vítězný tým má v sestavě hvězdu, roštěp s přeplaváním a roštěp u všech mažoretek skupiny plus zvedačku, takže nemáte pravdu, že jen mávaly s pompony, to si asi pletete s někým jiným. A co se hodnocení týče, to byl jen nástin, porota hodnotila mnohem více věcí....

Re: Re: Re: Re: Hodnocení

Market,21. 3. 2014 6:37

Dobrý den,...já to nemyslím zle...vaše soutěž byla úžasná...všechna hodnocení byla spravedlivá...dle mého .Jen prostě ta jedna kategorie mi nesedí....vím o který tým se jedná...1.holčička dělala hvězku,4.holčičky roštěp s přeplavem,pak všechny roštep a na konci zvedačka...to určitě ano...ale z pohledu správnosti provedení prvnku.: 4.holčičky roštěp s přeplavem byl suprovní....ostatní roštěpy...nebyly správně provedeny a zvedačka na konci byla již mimo hudbu....vím , jsou to malé holčičky a z důvodu bezpečnosti tuto figuru nemohly provést tak rychle aby to stihly....ale v soutěži je to chyba dle pravidel a dost závažná,to znamená,že tento prvek neměl být brán za provedený. Tak se na mě nezlobte....myslela jsem si,že mi zde odpoví někdo z porotců a vysvětlí konkrétně v čem tyto 2 týmy byly odlišné . Chtěla jsem to jen pochopit.Krásný den přeji...a ještě jednou děkuji za krásnou soutěž.