Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskuze

Zde můžete psát dotazy a připomínky.

 

Nevhodné komentáře budou smazány.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

výsledky

Marie,19. 3. 2015 21:00

Dobrý večer, kdy budou na stránkách výsledky. Soutěž se nám velice líbila, a příští rok určitě opět dorazíme. Marie

Re: výsledky

organizátorka,20. 3. 2015 21:31

Odkaz ke stažení výsledků je na hlavní stránce či v odkaze Výsledkové listiny ke stažení zde. Vedoucím byl odkaz zaslán na email.

Hodnocení II

Milan,17. 3. 2015 10:56

Snad jsem nic neopomněl, časová prodleva vznikla, ale organizátoři se ji snažili srazit na minimum a viděl jsem, že proto dělali všechno, co šlo.. Nakonec jsme skončili asi na půl hodince a to je v pohodě. Soutěž byla prostě dlouhá, ale nabitá a kvalitní od samého počátku až do konce. Řekl bych, že kdo nevydržel do konce, prohloupil, protože sledovat vystoupení týmu s třásněmi bylo naprostou lahůdkou. Domácí byli úžasní a když pak v seniorkách přišel Zikzak..., nemělo to nejmenší chybu. Přišel jsem opravdu fandit, být účasten a zapojit se do podpory, chválím možnost účasti diváků v laické porotě, chválím atmosféru a přeji vše jen to nej. Ať si skutečně všichni kritici vyzkouší uspořádat něco tak velkého sami a lépe, já tomu osobně nevěřím, protože lépe neznamená v jiný den, lépe neznamená kratší!!! Byl bych rád, kdyby si to skutečně všichni uvědomili. Byl jsem loni na mistrovství Evropy nebo světa, teď nevím přesně a byl jsem na show po deváté večer, přičemž šlo o dvoudenní maraton. Rád bych organizátorům popřál hodně štěstí, budeme se těšit na příští ročník. Věřím a doufám, že zachovají hlavně pro všechny účastníky tento vysoký standard a neuchýlí se do nějakého průměru některých již po více let pořádaných soutěží. Za mne tedy palec na horu, pro sport maximálně, pro holky taktéž. Diváci si se servisem také nemohly stěžovat, prostě nevím. Chybičky se jistě najdou vždy, nicméně mají být impulsem pro budoucí vývoj a pokrok, bohužel tomu tak mnohdy v jiných případech není. Navíc poděkujme také za tu možnost, vyjádřit se, protože na jiných soutěžích tomu tak mnohdy není! a osobně mne to mrzí, protože se pořadatelé brání nejen záporným, ale i kladným podnětům. Je zcela jasné, že lidé ze své podstaty zmiňují spíše to negativní, to je normální, ale o to víc mne to celkově mrzí. Ano dobrá soutěž se chválí sama, ale v dnešní době??? Ne, podělme se skutečně i o to dobré, protože nám všem to udělá radost.
Rád bych podotkl, že jsme si přivezli jen jednu medaili, ale objektivně musím uznat, že se celá soutěž a hlavně kvalita účastníků hodně posunula kupředu. Konkurence byla obrovská a jak jsem již zmínil, byť byla soutěž dlouhá a náročná, pořád se bylo na co koukat a některá děvčata mne naprosto uzemnila... prostě vážně, tak to cítím.
Tolik za mne, je toho ažaž, přesto mám pocit, že jsem nezmínil vše.
Pořadatelům skutečně fandím, respektujte věcné připomínky, třeba i zasáhněte do složení odborné poroty, pokud přes jasná fakta výsledného hodnocení některým lidem vadí..., nevím ale opravdu co víc říci. Porota bude vždy někomu vadit!!! Mne se také líbila možnost zasáhnout do samotného procesu rozhodování, byť v laické porotě, což ale chápu. Prostě těšíme se zase za rok! Mějte se. Milan, Ostrava

Re: Hodnocení II

organizátorka,18. 3. 2015 23:28

Milý pane Milane, děkuji moc za tak vyčerpávající hodnocení a podporu naší soutěže, ale hlavně za podporu všech děvčat. protože pro ty soutěž je:-) Veškerou kritiku, ať už pozitivní či negativní bereme vážně, takže Vám děkuji za všechny postřehy a doufám, že příští rok opět přijdete podpořit mažoretky a třeba se i odhodláte usednout do VIP /laické poroty:-) Přeji Vám vše nej

Hodnocení I

Milan,17. 3. 2015 10:55

Dobrý den, rád bych přiložil také své dojmy. Po samotné soutěži jsem se cítil totálně vyčerpaný, ale zároveň strašně dobře nabitý pozitivní energií. Musím uznat, že jsem sledoval celou soutěž velmi pozorně a třeba já jsem si nevšiml žádného zívání nebo unudění starších porotců. Mohu se samozřejmě mýlit, avšak přišel jsem na soutěž podpořit "svá děvčata" a nesledovat přirozené projevy únavy okolí, jelikož jsme jen lidi. Já jsem vzhledem k tomu, kolik jsem toho naspal, zívání raději nepočítal :)) To však nedělá soutěž soutěží!!! Ať se na mne nikdo nezlobí, ale já po letech cestování po různých soutěžích sleduji a hodnotím zcela jiná hlediska. Jistě soutěž byla dlouhá, náročná, vyčerpávající, někteří rodiče byli zřejmě nervózní z následujícího pondělí, ale u nás to řešíme omluvenkou vedoucí týmu ve škole, atd., kterou navíc plně respektují a naopak holky v reprezentaci svého města, školy apod. naopak podporují. Přečetl jsem si komplikace s pořádáním akce v sobotu, bohužel tedy musíme tuto skutečnost respektovat, jistě sobota by byla lepší, avšak víceúčelová hala v Opavě... skvělá! Pro tuto akce zcela vhodná, byť zázemí šaten je také stavěné pro jiné příležitosti. Opět ale musím podotknout, že jezdím několik let po soutěžích po celé republice i zahraničí... a nebudu zmiňovat, v jakých podmínkách probíhá soutěž, natož jaké je zázemí, šatny apod. Všechno toto bylo tedy zcela luxusní a ať mi nikdo netvrdí, že ne. Prostory tedy za 1! a věřím, že se příští ročník uskuteční opět v hale.
Další kapitolou samou o sobě jsou medaile, poháry, odměny, dorty nebo co tam všechno bylo?
Nemohu zde, mám-li být spravedlivý, uvést, že jsem nikde jinde neviděl takové množství odměn, medailí a již zmíněného... Vím, že po prvním ročníku si neustále někdo stěžovat na všechno možné, na porotu, atd. Avšak právě zde se ukázalo, že porota zřejmě má "podobné" oko, jako laická či VIP (nebo jak to chcete nazvat) porota. Hodnocení tomu napovídá. Navíc jsem dobře sledoval, že oni starší rozhodčí byli ve VIP porotě, nikoli v porotě odborné, což je podstatné. Také jsem slyšel, co pro tento sport vykonaly a co jsou zač, proto tedy spíše klobouk dolů.

porota

nezávislá osoba,16. 3. 2015 9:23

Dobrý den, včera jsem navštívila Vaši soutěž, a myslím si, že děvčata, která byla v porotě byla dost sobecká... všimla jsem si u více souborů např v kategorii dua a tria vůbec nekoukala na soutěžící a bavily se mezi sebou nebo dokonce nevkusně zývaly . Vůbec se na některý tým nekoukaly tak jak by měly. Příště bych volila porotu z lidi kteří chtěji toto dělat pořádně. Děkuji jinak se mě soutěž líbila, byla jsem tam jen na dopolední část. Přeji hodně úspěchů při dalším ročníku

Re: porota

Hana,16. 3. 2015 10:48

Porota byla složená z mladých slečen z IMY, takže děvčata z jiných asociací neměly vůbec šanci, což je velká škoda. Soutěž byla velmi pěkná, až na to dvouhodinové zpoždění, jen příště prosím vybírejte lépe porotu .... možná se starší porotce nebude v porotě tolik nudit a bude opravdu objektivně hodnotit. Podotýkám, že nejsem maminka neumístěné mažoretky, ale obyvatelka Opavy, která se přišla podívat na spoustu krásných slečen :)

Re: Re: porota

Lucka,16. 3. 2015 11:04

Milá Hanko, nemáte pravdu. Například v duu vyhrály slečny z asociace NBTA, v poms vyhrál tým z asociace MAC, ve formacích baton se umístil tým, který není v žádné asociaci. Takže v tomto bych problém neviděla. Pokud víte jakých úspěchů mladé porotkyně dosáhly, viděla jste jejich choreografické práce, pak není pochyb o tom, že to jsou děvčata na správném místě.

Re: porota

Lenka,16. 3. 2015 22:03

Přesně tak, taky jsem si toho všimla a myslím, že nejsem sama. Slečna dlouhovlasá s culíkem :-)

soutěž 2015

Renata,16. 3. 2015 21:34

DOBRÝ VEČER, SOUTĚŽ BYLA V POHODĚ, SICE ČASOVÁ PRODLEVA, SE KTEROU JSEM BOJOVALA S MAMINKAMA, ALE JINAK DOBRÉ. Jen je nevýhoda pro nás z "daleka" ta neděle. Jestli se můžu přimluvit na rok 2016 na sobotu =). Já osobně smekám před souborem zik zak =)

Re: soutěž 2015

Organizátoři,16. 3. 2015 21:47

Bohužel sobota je v Opavě problém, velké haly jsou díky basketbalovým a jiným zápasům obsazeny, tudíž máme jedinou možnost v neděli. Navíc pro tak velký počet mažoretek a diváků není možné jiné místo (vzpomeňte na KD loni,tam si stěžovali diváci a to už jsou větší prostory..., ani mažoretky neměly možnost sledovat své kamarádky atd. ). Tudíž bohužel je možná jen ta neděle...

:)

Lenka,16. 3. 2015 18:40

Letošní soutěž se mi velice líbila :) Opravdu hodně se vám povedla. Pochvala pro organizátory :) Jediné, co bych vytkla, je rozdělení na profi a ametér - například v kategorii amatér omezit některé prvku atd. aby měla šanci i děvčata, která začínájí :)

hodnocení

Zdeňka,16. 3. 2015 9:47

Dobrý den, řekla bych že hodnocení PROFI versus AMATÉR tam vůbec neprobíhalo...vždy na prvních místech byl PROFI, příště si na soutěž pozvěte jen profi soubory a byly tam minimálně 3 soubory a ty stále točily na prvních třech místech. Není to o závisti, získají se zkušenosti, ale vůči ostatním je to nefér.

Soutěž

Milan,12. 3. 2015 10:18

Vážně jsem si říkal, že už nebudu psát, ale musím :) Po té, co jsem zde zmínil svou podporu a nechápavě hleděl na zdejší komentáře, mne následně někteří nejmenovaní doslova dorazili! Dle přečtených komentářů mám spíš pocit, že si zde někdo hojí nějaké své mindráky a má osobní problém. Nechť nás tím laskavě nezatěžuje a doporučuji osobně kontaktovat paní vedoucí. Příležitost k tomu jistě má, kontakty jsou všude uvedeny a pokud se tedy nebojí a nestydí za to, co zde již "vymysleli", nechť tak učiní. Nejdříve se zde argumentovalo, že to nebude velká soutěž a kdesi cosi. Poté, co se ukázal opak se našlo další téma :) Mne osobně toto všechno skutečně jen utvrzuje v tom, že soutěž je dobrá, kvalitní, má potenciál, potřebuje podporu především od nás všech, rodičů atd. a jen tedy někomu konkrétnímu prostě něco nebo někdo leží v žaludku, ale to nás ostatní fandy sportu a podporovatele našich dětí skutečně nezajímá. Vím, že vedoucí skupin dostávají maily s aktuálními informacemi a o tom, že pořadatel může či nemůže sloučit kategorie atd. jsme obeznámeni. Je to tak všude a zažil jsem to letos již 2x, konkrétně byly spojeny kategorie junior a senior a amatér plus profi např. v Litovli. Na to má pořadatel právo, když tuto skutečnost avizuje v propozicích. Skutečnost, že se přihlásily (mám pocit, že zde bylo někde uvedeno) 3 týmy, je jasný signál, že nebude mít každý tento tým svou vlastní kategorii. Na organizátorech je, jak tyto týmy "znevýhodnit" a přiřadit např. jistý handicap. Věřím, dle loňské zkušenosti, že se s tímto ale pořadatel popere. Tvrdím, že kritizovat se dá po akci, ne před. Takže prosím Vás, pro některé neurotiky, opravdu za chlapy, kteří věřte, prožívají celé akce mnohdy ještě dramatičtěji, neřešte zde své vlastní problémy se zřejmým nedostatkem možnosti svobodného vyjádření a čtěte propozice, případně vedoucím zaslané informace. Já tu možnost měl a za tyto lidi mohu říci, že jsem vše pochopil a všemu rozumím! A nemám docenturu :)
Držím palce a těšíme se do Opavy celá rodina, Milan Ostrava
Můj palec na horu za všechny, co fandí!!!

soutěž 2015

Kateřina,12. 3. 2015 10:06

A dost! Nechcete už těch kritik nechat! Už Vašich komentářů už bylo dost paní Jano!!! Nikdo Vás nenutí na soutěž jezdit!!! Soutěž je určena všem kteří se chtějí pobavit, zasoutěžit si a užít si krásný sportovní den. Ne pro lidi, kteří pořád dokáží jen kritizovat a hledat jen chyby na ostatních. Navíc organizátor NENÍ povinen porotu zveřejňovat. A nechte už nekonečných komentářů!!!

soutez

Nikola,12. 3. 2015 7:17

Po precteni komentaru nekterych dam v teto diskuzi, jsem zjistila, ze existuji dve skupiny lidi: jedna skupina lidi, co dela neco smysluplneho pro druhe a to na ukor sveho volneho casu, tudi nema cas vysedavat u pocitace a sledovat diskuze.A ta druha skupina, ma volneho casu zrejme dostatek, tak ho travi psanim kometaru do diskuzi. Ono je o hodne jednodussi nekoho neustale kritizovat, nez sam neco zorganizovat.Pani Jano, pokud budete nekdy organizovat vlastni soutez, dejte nam vedet, my se s radosti prijedeme podivat, jak podle Vas ma vypadat spravna soutez a spravna porota.Takze preji organizatorum Opavske ruze, pevne nervy, mnoho zdaru a nenechte se odradit.

soutěž

Jana,9. 3. 2015 19:28

Dobrý večer... kde máte rozdělení profi a amatér?

Re: soutěž

Jana,11. 3. 2015 14:02

..no taky na to koukám, tak to vypadá, že buď každá skupina je amatér nebo profi :-)) ale nevím, nevím... pořadatel asi na to zapomněl....

Re: Re: soutěž

katka,11. 3. 2015 14:14

A jak je videt,tak poradatel radeji mlci,nez aby vysvetlil,proc nesplnil to,co ma v propozicich ......

Re: Re: Re: soutěž

asistenti organizátora,11. 3. 2015 14:26

Pořadatel nemlčí, pořadatel lítá a zařizuje vše nej pro mažoretky a trénuje vlastní skupiny, tudíž zde nesedí a nesleduje komentáře!!!
Rozdělení není, neboť se přihlásily pouze 3 profi týmy, různých věkových kategorií. Vedoucí týmů byli informování.